O projektu EDU.Lab

Mobilní laboratoř

Mobilní laboratoř Škoda EDU.Lab vznikla jako unikátní projekt společnosti Škoda Auto pro podporu technického vzdělávání mezi žáky základních a středních škol. Cílem projektu je ukázat žákům moderní technologie a nadchnout je pro studium techniky na středních a vysokých školách.

Díky představeným technologiím v EDU.Labu mohou žáci nahlédnout do zázemí jedné z největších automobilek ve střední Evropě. Laboratoř se rozjela do škol na podzim roku 2021 a o od té doby ji navštívilo více jak 12 000 studentů. EDU.Lab bude na cestách po ČR i v roce 2024 a do konce roku 2025 navštívíme všechny kraje v rámci celé republiky.

Unikátní zážitek

Díky projektu studenti získají povědomí o moderních technologiích jako robotika, umělá inteligence, 3D tisk, virtuální realita nebo AI, se kterými by při normální výuce jen těžko přišli do styku.

Nabízíme netradiční zážitek a poznání moderních technologií, který je pro žáky základních a středních škol zcela zdarma. Přijedeme do vašeho města, do blízkosti vaší školy. Naším cílem je zaujmout nejenom žáky se zájmem o technické obory, ale také ty, kteří se doposud o moderní technologie nezajímali. Možnost navštívit mobilní laboratoř bude moci také široká veřejnost.

Více o technologii

Nejmodernější mobilní řešení

Mobilní laboratoř využívá jako své zázemí plně automatizovaný návěs EXPANDABLE, který patří v současnosti mezi nejmodernější mobilní řešení pro prezentaci firem a institucí. Systém rozložitelné, kryté prezentační plochy, umožňuje rychlý a efektivní způsob instalace. Vnitřní plocha pak po rozložení nabízí až 62m2 plně klimatizovaného prostoru.

Dozvědět více